Dobro došli na web stranice Udruženja prijevoznika Zagreb
Obrtnička komora Zagreb Udruženje prijevoznika Zagreb

Stožer Civilne zaštite RH donio je Uputu Ravnateljstvu policije RH za kretanje vozača teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu. Prema Uputi, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica jedino ako se nalaze u teretnom vozilu dok obavljaju prijevozničku djelatnost i ukoliko kod sebe imaju jedan od sljedećih dokumenata:

  • CMR
  • Teretni list
  • Otpremnicu ili
  • Drugi dokument iz kojeg je jasno vidljivo ime i prezime vozača, oznaka robe te registarska oznaka vozila koja prevozi tu robu

Također, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu za dolazak na posao do poslodavca i povratak s posla osobnim vozilom, umjesto e-Propusnice, koristiti jedan od gore navedenih dokumenata koji je datiran s danom prijevoza.

Teksu Upute možete pogledati ovdje: /file/files/UPUTA_VOZA%C4%8CI%20TERETNIH%20VOZILA_4.4.2020..pdf

Prema pojašnjenju, spomenuta Uputa odnosi se samo na vozače iz Odluke o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti od 26. ožujka 2020., odnosno isključivo za vozače koji rade u posebnom režimu prema Odluci od 26. ožujka 2020. - u sistemu kamion - kućna izolacija ili karantena. Dakle, svi ostali vozači kojima nije izrečena mjera kućne izolacije - moraju imati e-propusnicu.

E-propusnica potrebna je samo onim radnicima koji napuštaju mjesto svog prebivališta ili boravišta.

Stožer civilne zaštite uveo je E-PROPUSNICE, uz napomenu da do 5.travnja dosadašnje propusnice koje su obrtnici / poslodavci izdavali sebi i svojim zaposlenicima će morati biti zamijenjene e-propusnicom.

E-propusnice će se moži izdavati na rok od 1 do max 14 dana.

E-propusnicu možete zatražiti na ovoj web stranici : https://epropusnice.gov.hr/ 

Zbog zagušenja, sustav radi jako otežano, no normalizacija se očekuje tijekom dana. Ovdje možete preuzeti uputu kako da kao poslodavac izdate propusnice za svoje zaposlenike: /file/files/Proces%20odobravanja%20i%20izdavanje%20e-propusnica-%20poslodavci_3.4.2020..pdf

 

 

 

Logo Udruženja prijevoznika Zagreb

Udruženje prijevoznika Zagreb

Ede Murtića 2/I, 10 000 Zagreb

Kontakt