Dobro došli na web stranice Udruženja prijevoznika Zagreb
Obrtnička komora Zagreb Udruženje prijevoznika Zagreb

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je najnovije preporuke za osobe koje prelaze granične prijelaze Republike Hrvatske. Prema uputi iz točke 1.6. koja se odnosi na prijevoznike robe i drugo prometno osoblje, svi vozači moraju se pridržavati zdravstvenog nadzora iz spomenute točke i sami su odgovorni za odabir jedne od tri mogućnosti:

1. Nastavak rada uz smještaj u organiziranim karantenama u županijiskim objektima
2. Nastavak rada uz smještaj u organiziranoj karanteni/samoizolaciji unutar prostora trgovačkih društava/obrta koji su za to dobili suglasnost od županijskog stožera civilne zaštite
3. Ako vozač ode u samoizolaciju na privatnu lokaciju (kod kuće) mora se strogo pridržavati propisanih mjera i ne smije izlaziti iz samoizolacije (14 dana) te u navedenom razdoblju ne smije obavljati poslove prijevoza za svog poslodavca (obvezno bolovanje)

Tekst odluke možete preuzeti na linku koji se nalazi na dnu ovog maila.

Datoteke za preuzimanje:
Zdravstveni nadzor 200320 V13 (002).pdf

Citat navedene točke 1.6. iz upute HZHZ: Prijevoznici robe i drugo prometno osoblje 

Vozači teretnih vozila, neovisno o državljanstvu, će odvoziti robu na mjesta isporuke i bez izlaska iz kabine od strane drugih radnika roba će biti istovarena, a potom vozači odlaze u karantenu koja će im biti osigurana u svim županijama u objektima gdje će prespavati. Trgovačka društva /obrti koji imaju mogućnost većeg kapaciteta za smještaj svojih vozača u karantenu/samoizolaciju, mogu zatražiti formiranje istih unutar svojih poslovnih prostora od županijskih stožera civilne zaštite. Ako vozač teretnog vozila ode u samoizolaciju u privatnu lokaciju (kod kuće), mora se strogo pridržavati propisanih mjera i ne smije izlaziti iz samoizolacije (14 dana) te u navedenom razdoblju ne smije obavljati poslove prijevoza za svog poslodavca (uz obavezan status bolovanja). Ako vozač teretnog vozila ode u karantenu /samoizolaciju u organizaciji trgovačkih društva/obrta može biti pozvan i upućen na rad od strane svog poslodavca (ne otvara bolovanje). Strojovođe u željezničkom prometu, i drugo nužno popratno vlakopratno osoblje u željezničkom prometu mogu prelaziti granicu sa Slovenijom, Mađarskom, Srbijom i BIH bez ograničenja. Poslodavac je dužan osigurati svu zaštitnu opremu koji su dužni koristiti prilikom obavljanja poslovnog procesa (kirurške maske, jednokrane rukavice i dezinfekcijska sredstva za ruke). Ako takve osobe razviju simptome bolesti, ostaju u kućnoj izolaciji i javljaju se telefonom liječniku obiteljske medicine koji na temelju razgovora o kliničkom stanju pacijenta određuje potrebu testiranja. Izvan radnog vremena izabranog liječnika, osoba sa simptomima bolesti treba se javiti hitnoj medicinskoj službi. Ako osoba pri ulasku u Hrvatsku osoba ima znakove bolesti, granična policija će obavijestiti graničnog sanitarnog inspektora i/ili sanitarnog inspektora Područnog ili Središnjeg ureda Državnog inspektorata, koji će postupiti u skladu s točkom 2.

Logo Udruženja prijevoznika Zagreb

Udruženje prijevoznika Zagreb

Ede Murtića 2/I, 10 000 Zagreb

Kontakt