Dobro došli na web stranice Udruženja prijevoznika Zagreb
Obrtnička komora Zagreb Udruženje prijevoznika Zagreb

Poštovani,

ovim putem dostavljamo informaciju o najavljenim kontrolama policije u cestovnom prijevozu tereta na području Njemačke. Policija tijekom mjeseca travnja priprema kontrolu teretnog prometa diljem Njemačke na 500 punktova i s otprilike 4000 policajaca.

Dana 17. travnja održat će se kampanja za sigurnost na cestama u svim pokrajinama, najavio je u srijedu, 27. ožujka ministar unutarnjih poslova Brandenburga Michael Stübgen (CDU). Brandenburg predsjeda Konferencijom ministara unutarnjih poslova. Prema priopćenju, ministar unutarnjih poslova Stübgen rekao je: „Sve veća konkurencija i pritisak rokova u prometnom sektoru su, između ostalog, uzroci predugog radnog vremena i vremena vožnje te minimalnih odmora. Uz umor vozača, tehnička neispravnost vozila te neučvršćenje tereta posljedice su često ozbiljnih prometnih nesreća u kojima sudjeluju teretna vozila, nerijetko s dramatičnim posljedicama za ljude, infrastrukturu i društvo.“

U Brandenburgu će policija dana 15. travnja izvršiti prve kontrole u južnom dijelu Berlina i duž autoceste 2. Za 16. travanj planirana je još jedna provjera kamiona na A13, dok će posljednji dio akcije uslijediti 17. travnja na saveznoj autocesti 24.

U provjere i preventivne mjere uključeni su carina, Federalni ured za logistiku i mobilnost te drugi partneri, navode iz Ministarstva.

 

 

IZVOR:  Udruženje prijevoznika Zagreb

 

Logo Udruženja prijevoznika Zagreb

Udruženje prijevoznika Zagreb

Ede Murtića 2/I, 10 000 Zagreb

Kontakt